Sorgen og glæden er et nyt samarbejde mellem forfatter Iben Krogsdal og Den Danske Salmeduo – pianist Hans Esbjerg og saxofonist/klarinettist Christian Vuust. Sammen har de skabt en helt ny poetisk koncert om tilværelsen i medgang og modgang. Hvordan søger vi tro, håb og kærlighed i verden og Gud og hinanden i dag?

Koncerten er et samspil mellem Den Danske Salmeduos musik og Iben Krogsdals oplæsninger. Undervejs vil publikum blive inviteret til at synge med på en række fællessange i form af nye salmer af Krogsdal og Esbjerg.

Koncerten er bygget op som en fortælling med baggrund i gamle salmer, der leder frem til nye kompositioner og salmetekster. Ikoniske salmetekster af især Thomas Kingo, Martin Luther og N.F.S. Grundtvig er afsættet for helt nyskabt musik og nye salmetekster med dybe rødder i traditionen. Selvom det står skrevet, at der intet nyt er under solen, har salmerne stort set altid været i en stadig, levende bevægelse. Det er denne bevægelse fra gammelt til nyt, der vil være i fokus ved koncerten, hvor menneskets forandrede måder at tale med Gud på sættes i ord af Iben Krogsdal og musik af Hans Esbjerg.

Omdrejningspunktet for koncerten er salmer i tradition og fortsat bevægelse. I fortællingen om livets rejse vokser nye tekster og melodier frem af klassiske salmer. Vi ledes fra de gamle lovsange videre til gudslængslen i en verden, hvor ikke alt er som før. Den evige kamp mellem lys og mørke fortsætter, men hver tid har sin særlige lyst og nød – og sine særlige udfordringer i spændet mellem himmel og helvede.

 

Læs mere i denne pressemeddelelse:

Pressemeddelelse

Download pressefoto (jpg – HighRes)
Download pressefoto (jpg – LowRes)
Download pressefoto (jpg – HighRes S/H)
Download pressefoto (jpg – LowRes S/H)

Share

Ikke kategoriseret